Анђелковић: Запад од Срба тражи да се окрену против себе

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Политички аналитичар Драгомир Анђелковић оцијенио је данас да Запад од Срба тражи да окрену против себе, али да Србија неће капитулирати.

Анђелковић је навео да западне силе захтијевају не само дистанцирање од Русије, већ и признање самопроглашеног Косова и централизацију БиХ науштрб Републике Српске и српског народа.

"Било би логично да нам понуде повољан аранжман у вези са Косовом и Метохијом или да нам понуде решење за Републику Српску, макар кеоз афирмацију изворног Дејтона. Међутим, то се не дешава", рекао је Анђелковић за Телевизију Прва.

Говорећи о разговорима предсједника Србије Александра Вучића са њемачким канцеларом Олафом Шолцом у Берлину, који су заказани за сриједу, 4. маја, Анђелковић је указао да ће за вријеме тог састанка у чекаоници бити премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти, кога ће Шолц примити након Вучића, што није добар знак.

Према његовим ријечима, присиљавање Београда да призна лажну косовску независност и подржи централизацију БиХ није пут који ће довести до рјешења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана