Амбасадори Квинте и ЕУ-а: Забринутост због могућег нарушавања стабилности

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас амбасадоре земаља Квинте, као и шефа Делегације ЕУ на њихов захтјев.

Том приликом амбасадори су предсједнику Вучићу уручили заједнички документ у коме изражавају забринутост због могућег нарушавања стабилности у региону, а уочи истицања рока за пререгистрацију возила са српским таблицама на Косову и Метохији.

Предсједник Вучић је рекао да дијели забринутост због могућих тензија, додавши да је Србија посвећена дијалогу као начину за рјешавање отворених питања, на корист Срба и Албанаца који живе на Косову и Метохији, неугрожавајући своје државне и националне интересе.

Вучић је указао на то да су досадашње напетости настајале због једностраних потеза Приштине, као и на то да Приштина не поштује одредбе Споразума о слободи кретања, закљученог уз посредство ЕУ, саопштила је Служба за сарадњу с медијима предсједника републике.

Амбасадори Квинте и шеф Делегације ЕУ су захвалили предсједнику Вучићу на конструктивном ангажовању Србије у испуњавању Мапе пута за примјену споразума о енергетици, као дијела дијалога са Приштином.

Састанак је дијелом био посвећен и дешавањима у региону, као и кретањима на глобалној сцени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана