Алексопулос са Зејтинлика: Весели се српски роде, најјачи си кад ти је најтеже!

Танјуг
Алексопулос са Зејтинлика: Весели се српски роде, најјачи си кад ти је најтеже!

ЗЕЈТИНЛИК- Предсједник Матице Грка у Србији Христос Алексопулос посјетио је Српско војничко гробље Зејтинлик у Солуну и поручио да је Грчки народ увијек био, јесте и остаће уз Србе.

-Стојећи на овом светом мјесту, осјећам одговорност, али и велику трему да ли ћу пронаћи праве ријечи које ће бити достојне величине никад неумрлих српских хероја који су своје животе положили на олтар слободе - навео је Алексопулкос у саопштењу.

Он је додао да, када неко помене страдале Србе на Солунском фронту, свако треба мирно стати и ћутати из поштовања према племенитим див-јунацима који су у мукама умрли да би ми живјели. -Али данас ћу из срца да кажем: Весели се српски роде, најјачи си кад ти је најтеже! Ударају на Србе са свих страна, на Косову и Метохији, у Републици Српској и Црној Гори! Нападају, али не би нападали да су Срби слаби, не би дирали српско име и презиме да им оно не смета - истакао је Алексопулос.

Он је напоменуо да подржава праведну борбу Срба за опстанак на својим вјековним огњиштима на Косову и Метохији, да подржава лавовску борбу предсједника Републике Српске Милорада Додика који храбро стоји на бранику српске земље са лијеве стране Дрине, као и борбу Срба у Црној Гори за легитимна политичка права која им с обзиром на њихов број у тој држави апсолутно припадају.

-Када могу Албанци у Сјеверној Македонији да буду министри и то важних ресора, а којих има мање по бројности него Срба у Црној Гори, зашто смета да Срби уђу у владу на својој вјековној земљи старој Зети Немањића? Пружам пријатељску подршку Милану Кнежевићу и његовим саборцима да истрају и не одустану од онога што им с правом припада. Ово гробље је симбол слободе и надљудског напора генерације Срба која је у Грчкој нашла уточиште и дом док не ослободи кућу и огњиште. Грчки народ је уз вас, браћо! - поручио је Алексопулос са Зејтинлика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана