Алексићев адвокат: Има основа за Унутрашњу контролу МУП-а

Танјуг
Foto: принтскрин

БЕОГРАД - Бранилац Мирослава Алексића, адвокат Зоран Јаковљевић рекао је данас новинарима послије суђења да одбрана у овом поступку доказује да је тај случај био велики пројекат једне невладине организације и страних служби, као и да је унапријед припремљен и фабрикован у полицији.

Он тврди да ће се када буду представљени докази на суђењу, "видети како су припремане наводно оштећене глумице као и неусаглашености у вези тога када су дале изјаве у полицији, а када у тужилаштву".

"Ова ствар је дуго припремана у полицији", тврди Јаковљевић и сматра да ће после неколико суђења Служба унутрашње контроле МУП-а имати пуно основа да предузме одређене мере против својих службеника који су како каже "поступали незаконито у преткривичном поступку".

На питање коме је највише одговарало да се деградира Алексић, оптужен за силовање и полно узнемиравање седам глумица у студију глуме који је он водио, његов адвокат је навео да протеком времена они кроз своје истраге, приватно, долазе до одређених закључака и материјалних доказа.

Према његовим ријечима, Алексић није био мета, већ је намјера била да се у Србији направи једна велика прича.

"Постоји једна невладина организација, коју сада нећу да именујем, која је тражила глумицу која ће бити икона приче која ће да потресе Србију, а то је све био један експериментални балон од стране обавештајних служби да се види како и на који начин експлоатацијом јаке емоције широких маса у Србији може нешто да се покрене и да се овде направи хаос", тврди адвокат.

Та глумица је, како је даље тврди, изнијела своју причу, јер је имала жељу и идеју да осигура себи боравак у једној великој држави свијета.

Он тврди да су се тада умешали одређени крииминални кругови и то спречили, па да се та глумица прешалтовала на једног другог глумца, али да је због пуно нелогичности и тај поступак обустављен.

Након тога, према ријечима Јаковљевића, појавила се ''друга икона и хероина'' која је имала мало веће организационе способности и могла да презентује више дјевојака које ће да причају исту причу, а све су из истог окружења и исте групе...

"Та невладина организација има своје пројекте, а имаћете прилике да чујете како је главна хероина чак и одбила да учествује у свему овоме јер је прво ишла у фондацију код Игора Јурића где су јој правници рекли да то ''"не може да прође''"., напоменуо је Алексићев адвокат.

Каже да се све ово дешавало током 2019. године, а онда се појаво "неко ко је то другачије конципирао", па су девојке вођене у полицију да дају изјаве ...

Осврћући се на данашњи наставак излагања Алексићеве одбране, Јаковљевић је оценио да су квалитетним исказом демантовани "сви букачи и викачи који су у медијима говорили да он нема ста да каже и да својим ћутањем на неки начин конклудентно признаје извршење кривичног дела".

Напоменуо је да је поднио стотине тужби против медија који су Алексића у претходном периоду вређали и осуђивали прије суђења, и најавио нове тужбе уколико се то настави.

Упитан за здравствено стање његовог клијента, Јаковљевић је рекао да је оно и даље критично и да и даље постоји потреба да се обави хируршка интервенција, кардио-васкуларна интервенција, јер има велико увећање каротиде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана