Алексић поново саслушан због проширења истраге

Танјуг
Алексић поново саслушан због проширења истраге

БЕОГРАД - У Вишем јавном тужилаштву у Београду данас је поново саслушан власник школе глуме Мирослав Мика Алексић (68), поводом проширења кривичне пријаве коју је против њега поднијела полиција.

Након саслушања, тужилаштво је против њега проширило истрагу на нова кривична дјела и нове оштећене.

Његов адвокат Зоран Јаковљевић потврдио је да је Алексић испитан, али није желео да износи друге детаље, напомињући да ту нема ничег спектакулрног.

Првом наредбом о спровиђењу истраге, Алексић се терети за укупно 15 кривичних дјела, осам силовања и седам дјела полно узнемиравање, извршених од 2008. до 2020. године на штету шест оштећених, од којих је једна била малољетна, а према осталим остећенима су радње извршења предузете и док су биле малољетне и након пунољетства.

Одлуком судије за претходни поступак одређен му је притвор да не би утицао на свједоке и оштећене, да не понови кривично дјело, као и због узнемирења јавности.

Алексић је на првом саслушању у јануару у Вишем јавном тужилаштву негирао да је сексуално напаствовао шест ученица глуме у тој школи, поред осталих и Милену Радуловић која га је прва пријавила полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана