Алексић: Оштећене глумице имају "синдром лажног сjећања"

Танјуг
Алексић: Оштећене глумице имају "синдром лажног сjећања"

БЕОГРАД - Власник школе глуме Мирослав Алексић почео је данас у Вишем суду у Београду да износи детаљну одбрану, одбацујући као нетачне све наводе оптужнице за више силовања и полних узнемиравања полазница његове школе.

Алексић је на данашњем суђењу навео да свих седам дjевојака према чијим оптужбама му се суди имају "синдром лажног сећања" тврдећи да су све у свjедочењима описале исти догађај, а што, сматра показатељем лажног сjећања.

"Милена Радуловић је пријавила случај тако што је уз пријаву добровољно дала два доказа, тачније извештаје психолога и психијатра и тужилаштво је то узело у обзир. Исти почетак исказа имају свих седам девојака и све су ћутале до пријаве. Невероватно", навео је Алексић.

Напоменуо је да је Миленина сестра остала у студију још четири године након тога што она тврди.

"Зашто се није борила прво за своја права, а потом и за права сестре, него је након осам година због приче коју је чула од девојке из студија одлучила да дигне глас", рекао је оптужени.

Такође је тврдио да је једна од дjевојака из поступка пратила познату пjевачицу, а да је Милена Радуловић , која га је прва пријавила за силовање, хтjела да буде као америчка глумица Шерон Стоун.

Такође је поменуо да је полазник његове школе глуме био и син једног од адвоката који заступа глумице, Боривоја Боровића. За Боровићевог сина је рекао да је био изузетно риједак човјек, талентован за музику.

Алексић је у више наврата тврдио да понашање и карактер дјеце потиче искључиво из куће и односа са родитељима, након чега је упоредио двије дјевојке из групе наводећи да имају исту породичну ситуацију, али другачије погледе на одређене ствари.

Потврдио је наводе оптужнице да је дјецу уколико, како каже, лупе неку глупост, слао на умивање и да ријечи као што су "будалесина, глупандер и глупачица" нису биле лоше конотације или увредљиве.

Такође је потврдио наводе да није имао комуникацију са родитељима него да су се пред часове деца скупљала испред зграде у којој су се одржавали часови глуме и онда су заједно улазили у студио.

Истакао је да је оптужница састављена "врло смело и непримерено", поричухи да је држао "школу глуме", већ часове глуме.

Описао је простор у ком су се одрзавали ти часови, наводећи да тужилаштво није извршило увид у простор.

Тврдио је да не постоји могућност да се "нешто дешавало" у том простору, а да станари сусједне зграде нису могли то да виде, јер је, како је напоменуо, цијела једна страна простора била у прозорима без завјеса.

Више пута је истакао да је био строг и да је захтјевао дисциплину и пажњу на часовима, као и да са родитељима дјеце која су долазила код њега на часове није имао контакт и претерану блискост.

Осврћући се на навод оптужнице да је он полазницама школе био као отац, Алексић је рекао да је свих седам дјевојака, као и Милена Радуловић и Ива Иличић које су га прве пријавиле, имало лошу ситуацију у кући и проблеме са својим очевима, о чему су му се и повјеравале.

Због оптужби против њега, које децидно негира, каже да би човјек који искористи сво то повјерење, требало да буде стријељан.

"Ако је неко урадио све оно како је наведено у оптузници, то је за стрељање", рекао је поред осталог Алексић.

Посебно је нагласио да он није наставник глуме, већ режисер и да га дјеца нису звала наставниче или он њих ученици.

Детаљно је оспоравао саму оптужнницу, тврдећи да доказа за оптужбе нема и да из тог разлога адвокати дјевојака - оштећених глумица, траже да се јавност искључи са суђења.

Рекао је и да ће се доказати су неке дјевојке много боље глумице у животу него у улогама у филму, те да овај случај треба да се назове "афера Радуловић", а не Алексић.

Глумице које су га пријавиле, свједочиће накнадно када их суд позове, а о присуству јавности током њиховог свједочења суд ће накнадно одлучити.

Алексићево изношење одбране наставиће се 1. марта.

Он је оптужен за четири кривична дјела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дјела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге дјевојке.

Ухапшен је 16. јануара прошле године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замијењен кућним притвором уз елекронски надзор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана