Алексић наставио излагање одбране

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Власник школе глуме Мирослав Алексић, оптужен за више силовања и полних узнемиравања полазница његове школе, наставио је данас да износи одбрану у Вишем суду.

Он је прочитао изјаве Милене Радуловић и осталих дјевојака у којима оне наводе како су вољеле да похађају часове глуме.

Алексић, који је на данашњем суђењу поново напоменуо да је "Ствар срца" продукцијска кућа а не школа глуме, осврнуо се на исказ Иве Илинчић која наводи да је након Милениног позива одлучила, како је рекао, да његова школа мора да престане са радом. Алексић је поменуо детаље из оптужнице и потврдио да је постојало 5 писаних правила којих су се ђаци морали придржавати. На првој страни њихових свесака је било исписано "Оче наш" , Светосавска химна и "Боже правде", рекао је Алексић.

Судија Зоран Божовић је Алексићу скренуо пажњу више пута да се не удаљава од теме и да се држи оптужнице па је рекао " нисмо у драмском студију и немамо обавезу то да слушамо". Алексић је истакао да је у оптужници на исти начин описано извршење дјела, што је он оспорио и истакао да се те глумице не изражавају тако, као и да он то зна јер их, како је рекао, познаје. Такође, у оптужници су искази глумица апсурдни, рекао је Алексић, јер није могуће да су различите дјевојке описале исти догађај, на истом мјесту и исто вријеме јер су у питању различите особе. Он је у суд заједно са својом женом и адвокатима стигао из кућног притвора у ком је од 10. септембра прошле године након што му је Апелациони суд укинуо притвор и одредио забрану напуштања стана уз електронски надзор.

Алексић је оптужен за четири кривична дјела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дјела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању. Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге дјевојке. Ухапшен је 16. јануара прошле године и до 10. септембраје био у притвору, који му је тада замјењен кућним притвором уз елекронски надзор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана