Алексић цитирао исказе глумица из истраге: Као "Секс и град"

Танјуг
Foto: принтскрин

БЕОГРАД - Власник школе глуме Мирослав Алексић, оптужен за више силовања и за полно узнемиравање полазница његове школе, наставио је данас да износи одбрану у Вишем суду у Београду више од три сата.

Он је прочитао дијелове исказа Милене Радуловић, глумице која га је прва пријавила, као и осталих дјевојака, у којима оне наводе како су вољеле да похађају часове глуме.

У цијелој оптужници од 58 страна у само једној реченици се, како трврди Алексић, наводи да је било и лијепих ствари, што њему, каже, дјелује цинично.

Алексић, који је на данашњем суђењу поново напоменуо да је "Ствар срца" продукцијска кућа а не школа глуме, осврнуо се на исказ глумице Иве Илинчић, која је након Милениног позива одлучила да га пријави надлежним органима, наводћи у исказу да та "школа мора да престане са радом".

Он је потврдио наводе из оптужнице и рекао да су се на његовим часовима морала поштовати одређена правила, па је тако навео да је било 5 писаних правила, а нека од њих су да нема лагања, да се навија за ОФК Београд и да у групи влада самоуправљање.

Такође, дјеца су на првој страни њихових свезака морала да напишу химну "Оче наш", Светосавску химну и "Боже правде", рекао је Алексић и додао да је од својих ђака захтевао да на часове долазе елегантно обучени и чисти.

Судија Зоран Божовић је више пута Алексићу скренуо пажњу да се не удаљава од теме и да се држи оптужнице, па је рекао "нисмо у драмском студију и немамо обавезу то да слушамо".

Алексић је негодовао што су дела у оптужници описана на исти начин, оспоравајући их и тврдећи да се глумице не изражавају на тај начин и да он то зна јер их, како је навео, познаје.

"Такође, у оптужници су искази глумица апсурдни. Није могуће да су различите девојке описале исти догађај, на истом месту и исто време, јер су у питању различите особе", изричит је био Алексић, потврђујући да се у групи причало и о сексу, али на "онај начин на који њима треба".

"Милена је навела да сам је једном руком ухватио за косу и јако стегао око стука, након чега се нагнуо ка њој и угурао језик у њена уста", рекао је Алексић и додао да су остала сведочења слична Миленином.

Такође је рекао да не разумије зашто се дјевојке од 17,18 и 19 година називају дјецом и додао да су у оптужници погрешно навели колико је једна од дјевојака имала година, па су написали 17 умјесто 18.

Више пута у току излагања одбране он је поменуо да га оптужница подсећа на сценарио из неке мексичке серије, те да има и делова из познате серије "Секс и град".

"Једна од девојака у исказу наводи да је уплакана ушла у моју канцеларију, јер своје школовање наставља у иностранству, након чега сам јој рекао да је глупача, загрлио је и спустио руку на њену задњицу, а потом је она осетила моје узбуђено дисање што ју је уплашило", прочитао је Алексић дио исказа из оптужнице.

Такође је рекао да неколико дјевојака има исти исказ као и да има доказе да су глумице носиле папир са ког су читале у тренутку када су давале исказе, што, по њему, указује да је све инсценирано и испланирано.

"У исказу једне од глумица наводи се да сам ја угасио светла у студију, након чега сам је ухватио за задњицу, ставио руку у њене гаћице и додиривао је, а након што је она почела да плаче ја сам јој рекао ''хладна си као змија, само ти је тело врело''", навео је Алексић.

Он сматра да је специфично и што у свим исказима дјевојке помињу хулохопке и како је чудно да се оне сјећају да ли су имале хулохопке или не.

Сљедеће суђење заказано је за 4. април, када ће Алексић наставити да излаже своју одбрану, коју је започео на претходном суђењу 2. фебруара.

Он је у суд заједно са својом женом и адвокатима стигао из кућног притвора у ком је од 10. септембра прошле године након што му је Апелациони суд укинуо притвор и одредио забрану напуштања стана уз електронски надзор.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо су се оптужбама против њега придружиле Ива Илинчић и друге девојке.

Ухапшен је 16. јануара прошле године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз елекронски надзор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана