Александар Симовић одбио да одговара на питања

Танјуг
Александар Симовић одбио да одговара на питања

БЕОГРАД - Пред већем Апелационог суда некадашњи припадник земунског клана Александар Симовић одбио је да одговара на питања на претресу по жалбама на првостепену пресуду којом су четворица некадашњих радника Државне безбjeдности осуђени на казну затвора од укупно 100 година за учешће у убиству новинара и власника "Дневног Телеграфа" Славка Ћурувије 1999. године.

Симовић је рекао да не жели да учествује и одбио је да одговара на питања суда, тужилаштва и одбране.

Окривљени Ратко Ромић ставио је примедбу на исказе сведока, додајући да су Милорад Улемек, Милош и Александар Симовић 2016. године рекли да су упућене претње, што је касније истражено и доказано да нема доказа за то.

Адвокати одбране су од суда тражили да се искази Улемека и браће Симовић изузму из предмета као незаконит доказ.

Адвокат Зора Добричанин Никодиновић је рекла да су поменутим сведоцима претње упутили "они од којих зависе у затвору". Судија је одложила претрес за 28. март.

Другом првостепеном пресудом Специјалног суда због подстрекавања на убиство су на исте казне од по 30 година затвора осуђени тадашњи шефа ДБ-а Радомира Марковића и шефа београдског центра ДБ-а Милана Радоњића, док су као саизвршиоци у убиству на по 20 година затвора осуђени бивши оперативац београдског центра Ратко Ромић и припадник резервног састава ДБ-а Мирослав Курак, који је у бекству, па му је пресуда изречена у одсуству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана