Александар Карађорђевић: Процес абдикације није спроведен у складу са традицијом

Танјуг
Александар Карађорђевић: Процес абдикације није спроведен у складу са традицијом

БЕОГРАД - Престолонасљедник Александар Крађорђевић, као старјешина српске краљевске породице, зажелио је свом најстаријем сину принцу Петру, који се повукао из линије насљеђивања краљевске породице све најбоље у будућности, добро здравље и сву срећу, али је оцијенио да процес абдикације није спорведен у складу са традицијом.

-Ценим његову искреност у вези тешке одлуке коју је донео - навео је Александар Карађорђевић и додао да је то питање пребрзо покренуто, у тренутку када се, због раније преузетих обавеза, налази у иностранству.

-Нажалост, овако кључан и важан поступак није спроведен како треба, у складу са традицијом и нормама краљевске породице, као и Породичним правилником, написаним у време Краљевине, а кога сви чланови краљевске породице треба да се придржавају - навео је Крађорђевић, саопштила је Информативна служба Белог двора.

Принц Петар Карађорђевић саопштио је прије два дана да је потписао одлуку, о, како је навео, абдикацији којом се одриче свих права прерогатива која му припадају по основу првородства и да их преноси на сљедећег по старешинству рођења, његовом брату краљевићу Филипу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана