Албански специјалци напали Србе на барикадама код Зубиног Потока

ГС
Foto: РОСУ/Илустрација

ЗУБИН ПОТОК - Албански специјалци покушали су вечерас, по наређењу Аљбина Куртија, да уклоне барикаде код Зубиног Потока и том приликом дошло је до оружаног сукоба и рафалне паљбе, преноси Политика.рс.

До пуцњаве је дошло када су Куртијеви специјалци покушали да уклоне барикаду на алтернативном путу, па су и запуцали на Србе.

До пуцњаве је дошло у близини барикаде у селу Јабука и нико није повријеђен.

Претходно је Аљбин Курти раније запријетио да “барикаде не могу неограничено трајати” и забранио улазак патријарху Порфирију на Косово и Метохију.

Снимак на коме се чује рафална паљба појавио се на друштвеним мрежама.

Објављен је и на Инстаграм профилу “зубинпотокинфо”, уз пропратни текст да су рафална пуцњава и најмање једна детонација одјекнули у ширем подручју Зубиног Потока и да детаљи и узрок још увек нису познати.

На барикадама у Зубином Потоку тренутно је мирно, наводи се у тексту објаве.

Срђан Вучинић, бивши портпарол Општине Зубин Поток потврдио је за РТС да се вечерас чула пуцњава и рафална паљба у близини тог мјеста, али да не може са сигурношћу да потврди ко је и одакле пуцао.

Горан Ракић је нагласио да, према информацијама из Кризног стаба и КФОРА, није било напада на припаднике КФОР -а.

“Желим да демантујем извештавање приштинских медија да се десио напад на јединице КФОР. Наше информације са терена кажу да се није десио никакав напад на КФОР. Ова дезинформацију је једна у низу оних које пласира Приштина. Ситуација је мирна, људи су одлучни да остану на барикадама” рекао је Горан Ракић, предсједник Српске листе.

Предсједник Србије Александар Вучић одржао је тим поводом хитан састанак са предсједницом Владе Аном Брнабић и војним врхом.

Након састанка са предсједником Вучићем, генерал Мојсиловић се хитно упутио у Рашку.

Радни састанци и консултације биће настављене сутра ујутру.

Ради подсјећања, Аљбин Курти је данас забранио улазак патријарху српском Порфирију на Косово и Метохију чиме је настављена притисак да се Срби и све српско протјера из јужне српске покрајине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана