Албанци се возили кроз Врбовац са заставама терористичке ОВК

Агенције
Foto: Канцеларија за КиМ

БЕОГРАД- Група Албанаца провозала се данас кроз мјешовито српско насеље Врбовац у општини Витина са заставама терористичке ОВК, уз звуке сирена, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Из Канцеларије напомињу да до новог етнички мотивисаног инцидента долази у дану када је премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти покушао да спроведе у дјело противправне и једностране потезе којима је директно ударио на Србе на Косову и Метохији.

"Нажалост, догађа се оно на шта Канцеларија за Косово и Метохију свакодневно упозорава, а то је да неодговорни и једнострани антисрпски потези и реторика Куртија директно генеришу нападе на Србе који живе јужно од Ибра", наводе из Канцеларије.

Томе у прилог свједочи и инцидент у Врбовцу чији је циљ да заплаши, онеспокоји Србе у мјешовитој средини, а и, како се истиче, представља и опасну пријетњу преосталом живљу.

"Док се Србима на Косову и Метохији брани чак и да носе мајице са порукама `Нема предаје`, дотле Албанци у покрајини дивљају са заставама терористичке УЧК и за то нико не сноси санкције", закључено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана