Албанци осуђени на 84 године затвора због крвне освете

ГС
Албанци осуђени на 84 године затвора због крвне освете

ПЕЋ - У Основном суду у Пећи данас је изречена пресуда којом су петорица оптужених, Недрим, Басрија, Агрон, Ардит и Бахри Гаши, осуђени на укупно 84 године затвора због убиства Ф. Х. у селу Волујак код Клине.

Недрим Гаши је због извршења кривичног дјела тешко убиство у саизвршилаштву осуђен на 28 година затвора, за друго кривично дјело тешко убиство у покушају на 10 година, за треће ношење оружја без дозволе на једну годину затвора, али је јединствена казна затвора "скинута“ на 28 година затвора, саопштено је из тог суда.

Оптужени Басри Гаши је осуђен на 11 година затвора због извршења кривичног дјела тешко убиство у саизвршилаштву, а за друго кривично дјело тешко убиство у покушају на 6 година затвора и њему је према одлуци суда изречена јединствена казна затвора у трајању од 15 година.

Трећеоптужени Агрон Гаши за прво кривично дјело тешко убиство у саизвршилаштву осуђен је на 11 година затвора, а за кривично дјело тешко убиство у покушају на 6 година затвора, али му је изречена јединствена казна од 15 година затвора.

Четвртооптужени Ардит Гаши осуђен је на 10 година затвора за извршење кривичног дјела тешко убиство у саизвршилаштву, а 5 година затвора за тешко убиство у покушају, али му је суд изрекао јединствену казну у трајању од 13 година затвора.

Пети оптужени, Бахри Гаши, осуђен је на 10 година затвора због извршења кривичног дјела тешко убиство у саизвршилаштву, а 5 година за тешко убиство у покушају, али му је изречена јединствена казна у трајању од 13 година затвора.

У казну затвора биће им урачунато вријеме проведено у притвору.

Они су 28. априла 2022. године, око 20.30 часова, у селу Волујак у општини Клина на паркингу ресторана "Вила Парк“, у унапријед припремљеној сајекуши, у циљу освете лишили живота Ф. Х. који им је "дуговао крв“, пише Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана