Албанци насрнули каменицама на Србе у Горњем Ливочу

Срна
Foto: РТС

ГЊИЛАНЕ - Група Албанаца напала је новинара Бојана Антића и његове рођаке у селу Горњи Ливоч код Гњилана и оштетила му аутомобил.

Напад се догодио синоћ, а према ријечима Антића, нападаче је највјероватније иритирала посјета гостију из централне Србије.

"Дошле су сестре да за славу обиђу родитеље, на њиховим аутомобилима су регистарске ознаке градова из централне Србије, а њима то боде очи. Гађали су нас и псовали. Били смо приморани да се вратимо назад у кућу, позовемо полицију и сачекамо да они одраде свој посао", рекао је Антић РТС-у.

На аутомобилу је причињена штета, а ово није први случај напада на породицу Бојана Антића.

Албанци из села су му недавно пријетили, а прије два мјесеца су организовалил засједу и претукли његовог оца.

Антић, који ради у служби за информисање у општини Ново Брдо, каже да раније нападе на молбу свог оца није пријавио, како не би додатно угрозио безбједност родитеља који још увијек живе у селу.

Он је додао да су сви напади с циљем засташивања како би се из Горњег Ливоча протјерала његова, али и преосталих 15-ак српских породица.

До 1999. године село Горњи Ливоч надомак Гњилана на истоку Космета имало је више од 80 српских домаћинстава и око 370 људи. Данас их је једва 70-ак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана