Aлбанци багером напали Србе на Ибру

ГС
Aлбанци багером напали Србе на Ибру

БЕОГРАД - Група Албанаца багером је данас напала припаднике Косовске полицијске службе /КПС/ српске националности који су спречавали изградњу нелегалног насипа преко ријеке Ибар, изјавио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Он је навео да је нападе и насртаје на окупљене Србе и припаднике КПС српске националности предводио лично Агим Бахтири, један од лидера албанских сепаратиста и човјек близак актуелном режиму у Приштини.

"Правити овакве ствари у оваквом тренутку је заиста ван памети и то радити Србима, изазивати нови погром и крвопролиће, провоцирати 17. марта, на годишњицу српске трагедије и страдања", рекао је Ђурић.

Он је навео да је на данашњи дан прије 16 година спаљено више од 1.000 српских кућа, 4.000 Срба је протјерано, 28 убијено, а 35 српских цркава и манастира је порушено.

Ђурић је истакао да Албанци на данашњи дан по сценарију терористичке организације "Исламска држава" покушавају да изазову сукоб и крвопролиће на ријеци Ибар и да искористе тежак тренутак због ситуације у вези са вирусом корона за остваривање својих сулудих и нечовјечних планова и циљева.

Он је рекао за ТВ "Пинк" да ситуација не може бити апсурднија јер су Срби претходних дана "отворили врата" за све који су жељели у српским продавницама да купе брашно, уље, шећер.

"У српским срединама тога има у довољним количинама захваљујући снабдевању које организује држава и Влада Србије. Неки од њих на ту пружену руку одговарају на срамотан начин", нагласио је Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана