Абазовић: Залагаћу се за “Отворени Балкан” ако останем премијер

Srna
Foto: Arhiva

БЕОГРАД- Премијер Црне Горе Дритан Абазовић најавио је данас у Београду да ће наставити да се залаже да његова земља приступи иницијативи "Отворени Балкан" уколико остане на мјесту предсједника Владе.

На заједничкој конференцији за новинаре лидера земаља региона након самита "Отворени Балкан" у Београду, Абазовић је потврдио да је чуо да су се представници партија и коалиција које су побиједиле на посљедњим парламентарним изборима договорили о новој парламентарној већини, што наговјештава да ће он остати премијер. 

"Ако останем премијер, наставићу да доносим тешке одлуке. Доносићу их и даље, а оне ће водити ка оном што имамо данас, а то је да мијењамо лице и наличје западног Балкана. Ако останем премијер, онда ћу то радити са те позиције. Ако не, онда из опозиције", рекао је Абазовић, одговарајући на питање да ли се нада да ће остати на челу Владе. 

Да је Абазовић као премијер доносио тешке одлуке оцијенио је и предсједник Србије Александар Вучић, који му је на данашњој конференцији одао признање на томе. 

"Велико хвала Абазовићу зато што је имао храбрости да донесе неке тешке одлуке. Он за 100 дана рада Владе може да каже да има више резултата него њихови претходници за читаву деценију", рекао је Вучић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана