Жупан и посланик пуштени на слободу, Посавец наводно све признао

Агенције
Жупан и посланик пуштени на слободу, Посавец наводно све признао

ЗАГРЕБ - Међимурски жупан Матија Посавец, осумњичен за примање мита и посредовање при запошљавању, пуштен је на слободу након што је испитан у УСКОК-у.

Посавец је, према писању хрватских медија, поднио оставку на мјесто међимурског жупана након што је дан раније приведен због сумње за примање мита и погодовање при запошљавању, преноси Хина.

Према писању неких медија, Посавец је наводно признао све и понудио оставку.

У јучерашњој полицијској акцији у Међимурју ухапшено је неколико особа, међу којима и Посавец, те посланик у Хрватском сабору Стјепан Ковач (СДП) којем је претходно укинут имунитет.

Ковач, који је осумњичен за инсценирање пријетњи смрћу, што је искористио у кампањи за локалне изборе у мају, исказ је дао данас, преноси портал „Индекс“.

Даворин Златарек, адвокат Ковача и Посавца, потврдио је да УСКОК није тражио истражни затвор за његове брањенике.

У првом случају се сумњиче Посавец, предсједник Управног одбора Управе за путеве Међимурске жупаније Јосип Кобал и жупанијски начелник Милорад Новковић.

На слободу је јуче пуштен Кобал који је Посавцу, како сумња УСКОК, дао мито за свој реизбор у Жупанијску управу за цесте.

Посавец је осумњичен да је од Кобала узео 10.000 куна мита, а сумња се и да је посредством Новковића „средио“ запошљавање двије жене у међимурској жупанији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана