Зоран Милановић поново на насловницама руског државног медија

Танјуг
Foto: Танјуг

ЗАГРЕБ- Хрватски предсједник Зоран Милановић поново је на насловницама руског државног медија РТ, због посљедњих изјава о Украјини, а након што је сабор одбио да потврди владин приједлог о обуци украјинских војника у Хрватској.

РТ пише, преноси загребачка Н1 тв., да је Милановић поручио да  "Украјина није савезник" Хрватској и упозорио да би прихватање званичног Загреба да се украјински војници обучавају у Хрватској значило довођење рата на Балкан.

 “Украјина није савезник. Силом се претвара у то. Цинично је добила статус кандидата за ЕУ. То је оно што је ЕУ данас: биједа, нула”, пренио је РТ изјаву хрватског предсједника.

Руски држвни медији пише да се Милановић у разговору с новинарима обрушио на премијера Андреја Пленковића, због овог владиног приједлога.

За Милановића је, додају, то довођење рата у Хрватску.

 “Ти нам стално набијаш моралне уцјене. А сам немаш морала, потпуно си аморалан. Иди у Украјину па се бори”, поручио је јуче Милановић Пленковићу.

Говорећи о борбеној спремности хрватске војске, Милановић је рекао да јој много тога недостаје као што су, на примјер, противоклоне ракете. “Имамо Американце који ће нас бранити као што бране Украјинце. Сјајно!”, рекао је саркастично Милановић, преноси загребачка Н1 тв.

Уочи гласања о владином приједлогу о војној помоћи Украјини у сабору, Милановић, који је врховни командатн Оружаних снага ХР, упозорио је да би уласком у овај програм Загреб могао постати мета Русије.

Пленковић, чији је кабинет подржао мисију, оптужио је предсједнка да гаји “проруске ставове” и назвао га "путинофилом".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана