Зоран Милановић: Били смо народна Влада

Агенције
Зоран Милановић: Били смо народна Влада

Загреб - Технички премијер Зорана Милановић на посљедњој је сједници своје владе захвалио је свим министрима и грађанима који су подржавали рад Владе.

Милановић је казао како сва постигнућа у протекле четири године говоре да су били народна Влада која будућој влади оставља државу у пуно бољем стању од онога које су они затекли 2011. године.

Упоредио је стање које је у Хрватској затекла његова влада с авионом који је био с празним кокпитом и изван контроле, "у којем живот путника није био угрожен, али је било јако турбулентно и несигурно".

- Ми смо том авиону вратили летну конфигурацију, он је сада на крстарећој висини и зауставили смо негативне трендове пада и то великог пада у 2009. и 2010. години. Земља поновно има привредни раст и има све позитивне параметре који успјех значе и све што год погледате је добро - рекао је Милановић.

Додао је да и једно од посљедњих извјештаја Европске комисије (ЕК) говори о томе да је индекс пословног повјерења и очекивања, односно пословна клима у Хрватској, прва или друга у Европи.

- Хрватска је данас боља - поручио је Милановић захваливши свима који су их подржавали.

Технички потпредсједник Владе и министар регионалног развоја и фондова Европске уније Бранко Грчић изјавио је  да је у другом дијелу мандата Влада направила велик посао, те сматра да СДП може задовољно закључити свој мандат.

- То се види сваки дан и видјеће се. И на почетку мандата нове владе видјеће се резултати онога што смо радили. Увијек се може боље, али оно што је посљедње двије године кренуло, посебно у привреди, па и у спровођењу одређених реформи, мислим да можемо задовољни закључити овај мандат - рекао је Грчић.

Упитан кога прижељкује да дође у његово министарство узвратио је да посебних жеља нема али се говори како би то вјероватно могла бити ХДЗ-ова Ивана Малетић.

Прва сједница

Влада Зорана Милановића прву је сједницу одржала 29. децембра 2011. године, а јуче је одржала своју 272. сједницу.

Сједнице су свеукупно трајале 218 сати и 55 минута и на њима је укупно било 5.795 тачака дневнога реда. На Владин приједлог Хрватски сабор донио је 810 закона, а од тога 277 их је било усклађивање са законодавством Европске уније. Бански су двори у четири године донијели 9.843 акта, а од тог броја 1.000 је било законских приједлога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана