Златибор: Невријеме носило аутомобиле, евакуисани жена и дијете

Агенције
Златибор: Невријеме носило аутомобиле, евакуисани жена и дијете

Златибор - Невријеме које је захватило златиборски крај однело је три аутомобила, а ватрогасци су евакуисали жену и дијете који су били заробљени у кући, јавља “Блиц“.

Додаје се и да су се излили потоци и дошло је до поплаве која је причинила материјалну штету, а водостај ријеке Сушице, која се улива у Ђетињу је порастао.

Поплавни талас који је нагло наишао око 11 сати најприје је однио терасу купалишта „Код Комша“ а затим стотинак метара низводно излио се у ресторан „Златиборска језера“ који се такође налази уз сам поток. Нагло надошла бујица однијела је три аутомобила – „пежо 306“ који је пронађен 500 метара низ поток, „рено сеник“ који је затечен два километра даље, док „даеву“ који се налазио на паркингу „Златиборских језера“ још увијек нађен.

Ниво воде висок два метра за тили час опколио је апартманску кућу „Златиборских језера“ из које су ватрогасци из Чајетине уз помоћ љестви и ужета евакуисали једну жену и дијете који су у то вријеме спавали у апартману. Претходно, прије него што је поплава опколила зграду, безбједно је евакуисана једна трудница.

Један од аутомобила које је покупила водена стихија власништво је куварице у ресторану „Златиборских језера“, док друга два припадају гостима.

Семегњевски поток, на коме су преграђивањен направљена два мини купалишта, а крај њих ресторани и импрозивизоване плаже, вода је која се до поплавног таласа буквално могла прескочити. Поплаву су, кажу на Златибору, изазвале обилне падавине – прогнозирано је да ће пасти 20 литара кише за два сата а пала су 42 литра. Сливање воде са златиборских брда довело је до наглог пораста водостаја.

Због наглог пораста рјечице Сушице која тече из подножја Златибора и улива се у Ђетињу неколико километара узводно од Ужица, из превентивних разлога испушена је вода из ужичког купалишта Плажа због чега се ријека излила на шеталише код „Вагон ресторана“ у центру Ужица.

Како је потврђено „Блицу“, поплавни талас је Ђетињом прошао кроз Ужице ка Пожеги, али је водостај мали да би изазвао поплаве у пожешком крају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана