Зијаде: Више него икад потребно поштовање људских права на КиМ

Срна
Зијаде: Више него икад потребно поштовање људских права на КиМ

ПРИШТИНА - Шеф Мисије УН на Косову и Метохији Каролин Зијаде рекла је данас, на Међународни дан људских права, да су више него икада људска права неизоставна у грађењу свијетле будућности за све људе на Космету.

Она је поздравила почетак прослављања Универзалне декларације о људским правима, која ће сљедеће године обиљежити 75 година постојања, као јединствене прекретнице за признање значајног доприноса, те декларације унапређењу људских права и међународног мира и безбједности, наводи се у њеном саопштењу.

-Желим да да охрабрим косовске институције и друге актере да истрају у својим напорима на усвајању начела Универзалне декларације и јачању косовског друштвеног уговора његовим даљим утемељивањем на људским правима - рекла је Зијаде.

 Она је навела да УНМИК остаје посвећен пружању подршке свим актерима на Косову и Метохији да снагу људских права искористе за осигурање мирног, отвореног и правичног друштва које је отпорније у кризним временима.

-Наставићемо да тијесно сарађујемо са свим релевантним актерима у духу Универзалне декларације, да штитимо људска права свих људи и да никога не оставимо по страни - поручила је Зијаде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана