Зграда општине Будва под опсадом: Обезбјеђење Царевићу и Радовићу уручило рјешења о разрјешењу без печата

ГС
Зграда општине Будва под опсадом: Обезбјеђење Царевићу и Радовићу уручило рјешења о разрјешењу без печата

БУДВА - Смијењени градоначелник Будве Марко Царевић (ДФ) и предсједник Скупштине општине (СО) Будва Крсто Радовић из Демократске Црне Горе, заустављени су данас на улазу у зграду општине Будва, а припадници приватног обезбјеђења уручили су им непечатирана рјешења о њиховом разрјешењу.

Зграда Општине Будва и данас је под опсадом, а списак на ком се налазе имена запослених који у њу могу да уђу налази се у рукама припадника приватног обезбјеђења. Приватно обезбјеђење не дозвољава ни грађанима да уђу.

Без присуства новинара, уз увреде, псовке, употребу бибер спреја, физички контакт, интервенцију приватног обезбјеђења и привођење одборника ДФ-а и СНП-а у полицију, коалиција превођена ДПС именовала је у суботу за градоначелника Будве Николу Дивановића (ДПС), а за шефицу СО Будва Анђелу Ивановић (Црногорска).

Царевић и Радовић не признају одлуке нове већине.

Општина седам дана не ради, запослени не могу на своја радна мјеста нити грађани да овјере документе или заврше неку обавезу у надлежности Грађанског бироа општине.

Од јутрос је у зграду ушла само једна запослена службеница која је, према тврдњама окупљених, чланица Демократске партије социјалиста, преносе црногорски медији.

У зграду је ушла и Анђела Ивановић која је у пратњи одборника ДПС-а Снежане Куч заустављена на улазу и легитимисана од приватног обезбјеђења. Никола Дивановић најавио је долазак на посао.

Царевић је окупљеним грађанима показао рјешење и навео да је ово још један доказ кршења законских прописа.

- Колико они брину о обичном грађанину који живи од туризма, да му забрањују да уђе и овјери папире и припреми се за сезону. Ово није Општина, ово је полицијска станица. Ово је срамота, овдје се већ десет дана брутално крше закони ове земље, овдје нема једно слово у складу са законом. Ово је чиста окупација - казао је Царевић.

Он је оптужио полицију да се нељудски понаша.

Радовић је казао да "данас мјесто предсједника општине припада начелнику Центра безбједности, а предсједник СО Будва је изгледа командир станице полиције".

- Ово је просто ненормално. Општина је ухапшена и опкољена - казао је Радовић, преносе "Вијести".

Царевић и Радовић заказали су за 10 часова отварање улице која води до зграда просвјетара и запослених у Управи полиције, која је недавно изграђена.

Потпредсједник Општине Будва Марко Марковић (Демократска Црна Гора) оптужио је независног одборника Стевана Џаковића да је промијенио изборну вољу грађана, која је Уставом загарантована.

- Тај човјек је преварио своје бираче. Видите ли шта се дешава када се то деси. Не функционише ништа, злоупотријебљена је полиција, Влада, судови. Сви они тренутно раде за некакву мафију - казао је Марковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана