Жени извадили тумор од 20 килограма: "Мислила сам да сам се удебљала"

GS
Foto: FB

Бивши министар здравља, гинеколог Дарко Милиновић на свом је Фејсбуку објавио несвакидашњу вијест о успјешно обављеној операцији тумора тешког скоро двадесет килограма.

"Био је то највећи тумор који смо досад оперирали, тежак око 20 килограма. Било је зезнуто, али Иванка је данас код куће, са својим најмилијима. Сретно јој даље и хвала што нам је вјеровала да можемо извести ту операцију", поручио је некадашњи министар здравља и директор Опште болнице Госпић.

Бивши ХДЗ-ов функционер, а данас предсједник странке ЛиПО (Лика, Приморје, Отоци) у кратком је разговору за Јутарњи лист рекао како с причом о успјешно изведеној операцији огромног тумора у његовој госпићкој болници не би изашао у јавност да то од њега није затражила сама пацијентица.

"Пацијентица је код нас у госпићку болницу дошла кад јој је трбух већ био огроман. Брзо смо открили о чему се ради и извели операцијски захват. Одстранили смо заиста огроман тумор, тежак око двадесет килограма. Пацијентица је данас отпуштена из болнице и осјећа се добро. Након што буде готов ПХД (патохистолошка анализа) знат ћемо је ли тумор био доброћудан или не", рекао је Дарко Милиновић.

Иванка Мургић, педесетосмогодишњакиња из Перковића, каже како је операција прошла у реду, те да ову прилику жели искористити и како би се захвалила "свим сестрама и свим докторицама и докторима с гинеколошког одјела госпићке болнице".

"Били су неизмјерно услужни и пуно су ми помогли. Знате, све се одиграло у брзини, ја сам се јако препала, а они су ми пружили заиста велику подршку", каже она.

Дуго времена није била свјесна здравственог проблема јер је, како је рекла, ништа није бољело.

"Никакве потешкоће нисам имала, једноставно ми је трбух почео расти. Мислила сам да сам се одебљала, па онда да можда имам каквих пробавних сметњи или проблема с цријевима... На концу сам отишла на ултразвучни преглед абдомена, али он није ништа показао. Након тога су ми направили дубински ЦТ преглед који је напокон открио тумор. Послије тога све се јако брзо одвило у болници у Госпићу. Тек сам тамо открила да имам гинеколошки проблем, односно да имам огромну цисту на јајнику. Сутра идем на превијање ране, а засад се осјећам супер. Надам се да ће и резултати патохистолошке анализе показати како је била ријеч о доброћудном тумору и да ће на концу све добро завршити", рекла је Иванка Мургић за Јутарњи лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана