Жена с церебралном парализом спасила дјевојчицу од утапања

ГС
Жена с церебралном парализом спасила дјевојчицу од утапања

Једна дјевојчица завршила је на дну базена у термама Сновик у Словенији, а на сву срећу спријечена је могућа трагедија јер је спашена у посљедњем тренутку.

Дарја Стразбергер је и даље у шоку након што је на дну базена угледала дјевојчицу. Одмах је реаговала, извукла је из базена и заједно са спасиоцем и другим посјетиоцима, пружила јој прву помоћ, преноси новице.свет.24.си.

Позвана је хитна помоћ, а дјевојчица је превезена у УКЦ Љубљана. Полиција Љубљане је саопштила да живот дјевојчице (4,5) није у опасности, али остаје на лијечењу у болници. У питању је страна држављанка.

Нешто је вукло у тај дио базена

Након што је дјевојчици спасила живот, Дарја Стразбергер је и даље у шоку. Мајка близанаца има церебралну парализу, али је због своје дјеце стално веома пажљива према околини. Каже да ју је овога пута нешто вукло у тај дио базена.

У почетку је мислила да се дјевојчица игра, али када је видјела да лежи непомично на дну базена, одмах је реаговала.

- Било је то питање секунди. Кад сам је извадила из базена, кад су почели да је оживљавају, глава јој је била потпуно љубичаста, лице тамноплаво. Није било ничега, није било дисања, није било откуцаја срца - рекла је она у емисији Свет.

Она је упозорила да, иако је у базену и около било пуно људи, то не значи да ништа не може да се догоди дјетету.

- Морамо да будемо на опрезу све вријеме, смрт може да буде само тренутак даље - рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана