Жена која је на превару узела 1,3 милиона евра није радила сама

Танјуг
Жена која је на превару узела 1,3 милиона евра није радила сама

ПОДГОРИЦА - Црногорски истражитељи успијели су да идентификују жену која је 12. априла ове године на основу фалсификованих документа једне клијенткиње Ловћен банке подигла с њеног рачуна чак 1,3 милиона евра, али јој се и даље губи сваки траг.

Према информацијама подгоричких Вијести, инспектори из Црне Горе утврдили су да осумњичена није сама радила.

„Превара која је спроведена детаљно и плански урађена је тако да жена није сама учествовала у кривичном делу, већ је радила за криминалну организацију чији чланови, наводно, нису из Црне Горе“, пишу Вијести.

Сумња се, тврде, да је криминална група за коју је радила највјероватније клан из суседне земље који јој је, наводно, обезбедио и фалсификовану личну карту, у којој је уписано име и презиме власнице рачуна, њен датум рођења и матични број.

Оштећена је праћена и тако јој је, кажу, украден идентитет, након чега је уследила филмска пљачка. На лажном идентификационом документу пише да је издат 10. октобра прошле године у будванској филијали министарства унутрашњих послова.

„Полицијски службеници одељења безбедности Херцег Нови предузимају све мере и радње по налогу Основног државног тужилаштва у Херцег Новом, које води овај случај“, речено је Вијестима из црногорске полиције, док су из Ловћен банке, у којој се догодила незапамћена пљачка, рекли да стоје на располагању надлежнима који воде истрагу. Филмска пљачка откривена је 13. априла, када је Будванка М. О. дошла у банку и рекла да није тражила да јој се исплати новац који је чувала код њих.

Преваранткиња је 11. априла најавила да ће подићи уштеђевину, али пошто се радило о великом износу новца, речено јој је да дође сутрадан и да ће је новац чекати. Тада је приложила личну карту службеници банке и подигла новац, који је затим ставила у црни ранац и изашла из објекта. Од тада јој се губи сваки траг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана