Жена и кћерка директора Хрватских шума назвале ватрогасце и полицајце наказама

Танјуг
Foto: Принтскрин

ЗАГРЕБ - Након што су жена и кћер шефа Хрватских шума Недиљка Дујића пред камерама РТЛ-а напале и брутално извријеђале ватрогасце и припаднике полиције који се даноноћно боре с ватреном стихијом у Далмацији, они су се огласили на друштвеним мрежама.

Дујићева жена и кћер су их оптужиле да не раде свој посао како треба и назвале их “наказама”. Снимак са увредама објавили су хрватски медији и постао је виралан на друштвеним мрежама.

Ватрогасци – 193 су на својој Фејсбук страници страници показати шта све заправо раде и написали:

“Добили смо титулу 'Наказе'. Кад је већ тако и кад је та изјава добила медијски простор, позивамо све колегинице и колеге да покажу шта 'Наказе' раде и објаве фотографију са #наказе”, стоји у објави на профилу Ватрогасци - 193.

Шеф Хрватских шума Недељко Дујић извинио се због понашања жене и кћерке тврдећи да су оне биле у стању шока.

"Реакција чланова моје породице догодила се кад су биле у стању великог шока и емоционалне исцрпљености након дводневне борбе с пожаром у којем је изгорио велик дио како наше, тако и имовине наших сусједа. Ватра је уништавала све пред собом у насељу, ушла у наша дворишта и дошла до самих зидова наших кућа", навео је Дујић, иначе члан ХДЗ-а.

Тврди да његовој породици сигурно није била намјера да вријеђа било кога, посебно не хрватске ватрогасце и полицајце, који брину о сигурности имовине и становништва.                                  

"У име своје породице, извињавам се ако смо икога својом реакцијом повриједили. Хвала на разумијевању", навео је Дујић.

Случај је коментарисао министар унутрашњих послова Давор Божиновић рекавши да ће анализирати снимак и утврдити да ли има елемената противправног понашања и сходно томе донијети одлуку о даљењм поступању и радњи из своје надлежности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана