Зеленски позвао Дритана Абазовића да посјети Кијев

Танјуг
Foto: ГС

ПОДГОРИЦА - Премијер Црне Горе Дритан Абазовић разговарао је данас телефоном са предсједником Украјине Володимиром Зеленским, који га је позвао да што прије посети Кијев.

Абазовић је током разговора са Зеленским изразио личну спремност да посјети Кијев и на тај начин пружи подршку украјинском народу, уз констатацију да ће лидерима Западног Балкана предложити да заједнички посјете главни град Украјине, саопштено је из кабинета црногорског премијера.

Зеленски је упознао Абазовића са тренутном ситуацијом у Украјини, изразио спремност за продубљење сарадње и захвалио му се на досадашњој подршци коју Црна Гора пружа Украјини.

Председник Украјине упутио је позив предсједнику Владе Црне Горе да у што скоријем периоду посјети Кијев. Абазовић је у разговору истакао да је Црна Гора осудила, како је навео, агресију Руске Федерације на Украјину и да од самог почетка сукоба пружа отворену подршку независности, територијалном интегритету и суверенитету Украјине, наглашавајући да се данас европске вриједности слободе и права на сопствени избор бране изван граница Европске уније.

„Надамо се да ће Украјина добити статус кандидата за улазак у ЕУ, а Црна Гора као лидер у преговарачком процесу спремна је да пружи неопходну експертску и политичку помоћ“, навео је црногорски премијер.

Абазовић је информисао Зеленског да је Црна Гора примила велики број избјеглица из Украјине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана