Зеленски и Пленковић потписали споразум о сарадњи

Агенције
Зеленски и Пленковић потписали споразум о сарадњи

ДУБРОВНИК - Украјински предсједник Владимир Зеленски и хрватски премијер Андреј Пленковић потписали су данас у Дубровнику билатерални Споразум о дугорочној сарадњи и подршци Хрватске Украјини.

Зеленски је раније данас допутовао у прву посјету Хрватској, гдје у Дубровнику присуствује самиту Украјина-Југоисточна Европа и по доласку се одмах састао са премијером Андрејом Пленковићем.

ХРТ је јавио да је састанак Зеленског и Пленковића у току и подсјећа да су се они посљедњи пут видјели прије нешто више од мјесец дана када је хрватски премијер боравио у Кијеву.

Билатерални Споразум који су потписали Зеленски и Пленковић подразумјева хуманитарну помоћ, размјену и процесуирање ратних злочина.

Самит Украјина-Југоисточне Европе у Дубровнику је трећи по реду, након првог одржаног у Атини и другог одржаног у Тирани у фебруару ове године.

"Стигао сам у Хрватску на састанак са премијером Андрејом Пленковићем и представницима других земаља у региону гдје ћу учествовати на трећем самиту Украјина – Југоисточна Европа", поручио је Зеленски по доласку.

Самиту присуствују шефови држава и влада 12 земаља региона, од којих ће неке бити представљене на нивоу министара спољних послова.

Због доласка Зеленског, безбједносне мјере у Дубровнику подигнуте су на највиши ниво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана