Здравствено стање митрополита Амфилохија стабилно

Агенције
Здравствено стање митрополита Амфилохија стабилно

ПОДГОРИЦА- Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије, који се налази на болничком лијечењу због вируса корона, и јутрос је стабилног здравственог стања, сазнаје Срна у Митрополији.

Његово опште стање је добро, без повишене тјелесне температуре, што су параметри који указују на нормалан ток опоравка, саопштено је јуче из Клиничког центра Црне Горе.

Митрополит Амфилохије је у уторак, 6. октобра, тестиран на вирус корона у цетињској Болници "Данило Први", након чега је пребачен у Клинички центар Црне Горе због бољих услова за лијечење.

Митрополит је јуче био видно расположенији и рецитовао је стихове руских пјесника.

Митрополит Амфилохије поздравио је данас и благословио све који се брину за његово здравље и позвао их да се брину и за здравље свих који страдају, не само у Црној Гори, већ и широм свијета.

Из Митрополије црногорско-приморске саопштено је да се митрополит Амфилохије успјешно опоравља, да се осјећа добро и да су љекари задовољни током његовог опоравка.

- Цетињски митрополит се труди да носи и свој крст и крст Митрополије црногорско-приморске, учествујући и овом болешћу у патњама и страдањима милиона људи широм свијета - поручио је владика Амфилохије из Клиничког центра Црне Горе, гдје се од 6. октобра налази на болничком лијечењу након што је потврђено да је позитиван на вирус корона.

Митрополит је, након што је примио свету тајну причешћа, поручио да је Бог послао патњу човјечанству да би га исцијелио од мржње, егоизма и саможивости и да би људски род схватио да је Бог једини који даје истински живот.

- Оваква страдања Бог користи да нас подсјети да смрт није посљедња ријеч овога живота, него само припрема за вјечно царство Бога љубави - Оца и Сина и Духа Светога - навео је митрополит Амфилохије.

Митрополит је рекао да се моли да Бог опрости гријехе свим људима и врати их себи, једне другима и вјечним вриједностима, као и тајни вјечног живота, те да умањи патње, јер свијету није лако носити ову патњу која се догађа данас.

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић пренио је данас у телефонском разговору митрополиту срдачне поздраве и искрене жеље за брзо и успјешно оздрављење од предсједника Србије Александра Вучића, као и спремност Србије да помогне у сваком тренутку на било који начин, ако за то буде потребе.

У саопштењу из Амбасаде Србије у Црној Гори наводи се да је мипрополит Амфилохије срдачно захвалио Вучићу за бригу и пажњу и пренио благослов и молитве свом српском народу који је уз њега и у овим тешким изазовима.

- Амбасадор Божовић је у сталном контакту са руководством и поступајућим љекарима КБЦ-а Црне Горе и овим им се путем најискреније захваљујемо на бризи, пажњи и љубави са којом поступају у лијечењу митрополита и свих других обољелих од ове опаке и опасне болести - наводи се у саопштењу.

Из Амбасаде Србије у Подгорици наводе да су такође у контакту и са Митрополијом црногорско-приморском која заједно са љекарским тимом прати стање здравља митрополита и о томе објективно и правовремено обавјештава јавност која је заинтересована не само у Црној Гори, већ и у Србији и Републици Српској као и цијелом региону и расијању гдје живи српски народ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана