Здравко Кривокапић за "Глас Српске": У будућност гледамо више стручно, а мање партијски

Александар Стојановић
Здравко Кривокапић за "Глас Српске": У будућност гледамо више стручно, а мање партијски

ПОДГОРИЦА – Моја намјера је да нова Влада Црне Горе буде формирана до 10. новембра, али то не зависи само од мене, већ од свих нас који треба да гледамо у будућност, више стручно, а мање партијски и да кренемо у реформе које су неизбјежне и неминовне.

Рекао је то за "Глас Српске" лидер коалиције за "Будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић након консултација са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем и носиоцима друге двије побједничке листе - Алексом Бечићем и Дританом Абазовићем, током којих је договорено да Кривокапић буде мандатар за састав нове Владе.

- Разговор са Ђукановићем прошао је у једној изузетно коректној атмосфери гдје смо свако са своје тачке гледишта указали на актуелне проблеме у Црној Гори. Оно што је неспорно јесте да је Ђукановић прихватио већински скупштински приједлог да ме предложи за мандатара – казао је Кривокапић.

Коментаришући  медијске написе о трзавицама међу коалиционим партнерима будуће власти, Кривокапић истиче да нема потребе за толиком драматизацијом свега и да вјерује да су сви свјесни да је ово јединствен тренутак који се не смије прокоцкати.

- Ми смо сви људи и сви имамо свој поглед и не бих то тако драматизовао. Свако има право на неке своје интересе, политичке и личне, а Ви знате да нема човјека без амбиција. Поготово ако сте политичар, те амбиције су веће. Ја не бих улазио сад у то, мислим да треба сви да спустимо лопту и тражимо најбоља рјешења за све грађане Црне Горе – истакао је он.

Говорећи о изгледу нове Владе, Кривокапић истиче да постоји јасан план како она треба да изгледа, а да су највећи проблем рокови.

- Нама је критично једино вријеме, све друго је релаксирано. Не смијемо дозволити да буде по оној народној "све што је брзо, то може да буде и кусо". Водимо рачуна о томе да то буде једна мјера односа, релација поштовања и, најважније, повјерења – закључио је Кривокапић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана