Због утаје пореза осуђен Мирко Вучинић

ГС
Foto: Агенције

Некадашњи црногорски репрезентативац Мирко Вучинић осуђен је због утаје пораза, преносе италијански медији.

Бивши фудбалер Роме и Јувентуса између осталих се терети да није пријавио чак шест милиона евра, због чега је кажњен са двије године условне казне.

Вучинић је поменути износ зарадио од 2014. до 2017. године и требало је да плати порез у Италији – што он није учинио.

Судија Валерија Фиделе је додијелила одштету Управи за приходе, што значи да је започета превентивна запљена текућих рачуна Вучинића, као и покретне и непокретне имовине.

Вучинић се бранио тиме да је он плату примао у Уједињеним Арапским Емиратима, а не у Италији. Он јесте у посљедњим данима играчке каријере, која је окончана прије шест година, наступао управо у Емиратима за екипу Ал-Џазире.

Међутим, та одбрана се није одржала на суду.Тужиоци су утврдили да је боравио на Апенинском полуострву, иако су његови агенти тврдили да фискално није био везан за ту земљу.

Вучинић је био убојити голгетер који је играо за Србију и Црну Гору, а касније за Црну Гору. За Србију и Црну Гору је одиграо три утакмице без постигнутог гола, а за Црну Гору 46 уз 17 погодака.

У клупској каријери највећи траг оставио је у Серији А, гдје је наступао за Лече, Јувентус и Рому у којој је стекао статус иконе. На 446 утакмица у каријери постигао је 155 голова уз 70 асистенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана