Због препуцавања, данас два испраћаја војника у мисију Кфор

Танјуг
Foto: Т Портал

ЗАГРЕБ- Због препуцавања хрватског министра одбране Марија Баножића и предсједника државе Зорана Милановића, данас ће у Вараждину хрватске војнике, који иду у мисију Кфор на Косово и Метохију испраћати - два пута.

Из Милановићевог Кабинета јуче је саопштено да ће предсједник данас присуствовати испраћају хрватских војника у мисију Кфор у 14 сати, а затим је служба министра одбране саопштила да ће Баножић присуствовати испраћају војника данас у подне.

Иако то у позиву МОРХ-а није наведено, јасно је да је Баножић одлучио да одржи свој испраћај и избјегне сусрет с Милановићем, а ранији термин је изабрао тако да предсједника омаловажи јер ће испасти да је он био на премијери, а предсједник само на репризи, пише хрватски Тпортал.

То практично значи да ће се војници два пута постављати, два пута ће се пуштати хима, биће два обраћања, а породице војника који иду у ову мисију два пута ће пута изгрлити своје мужеве и жене, очеве и мајке, браћу и сестре, синове и кћери.

Портал подсјећа да ово није први пут да се двапут одржавају свечаности због препуцавања министра и врховног командата Милановића.

Кадетима који су ове године завршили студије на Хрватском војној академији прво је министар додијелио рјешења о пријему у војну службу, а онда им је предсједник, у одвојеној церемонији, додијелио прве официрске чинове које су стекли по завршетку школовања.

И тада су се свршени студенти Војне академије два пута постројавали због практично исте ствари, два пута салутирали и руковали се с званичницима, а њихове породице су им два пута честитале на успјеху, подсјећа Тпортал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана