Због пожара код Тивта евакуисано више стотина особа, неки скакали у море

Агенције фото: vijesti.me
Због пожара код Тивта евакуисано више стотина особа, неки скакали у море

Тиват - На Рту Весло у тиватској општини у току је евакуација становништва због јаког пожара, јавља ТВ ЦГ.

Репортерка те телевизије јавила је да су ватрогасци спасавали куће и људе, те да је од три сата јутрос, кад је букнуо пожар, евакуисано преко 100 људи, док 20-ак људи, углавном мештана, не жели да напусти своје домове. Београдски "Блиц" пише да су међу евакуисанима из Србије и мајка са четворомјесечном бебом, као и још двоје дјеце.

У насељу Понте Весло, које је захватила ватра било је око 40 људи, а међу њима и око 10 српских држављана, меду којима и четворомјесечна беба.

Ситуација је, по ријечима свједока била веома озбиљна, људи су скакали у море бјежећи од ватре и у води чекали помоћ око сат времена.

Становништво је трајектима и чамцима евакуисано до Роса.

У акцију спасавања укључила се Управа поморске сигурности из Бара, Пловна јединица МУП-а Црне Горе, као и приватна фирма Бока Пилот, казао је директор Управе, Сафет Коцан, који такође учествује у спашавању и евакуацији, преноси Радио Тиват.

Са чамцем Управе поморске сигурности САР-1 и гуменим чамцем, као пловилима Пловне јединице МУП-а и приватне Фирме "Бока пилот" у акцији учествује 11 спасилаца.

Горјело је синоћ и у близини Нијагариних водопада у Подгорици.

Касно синоћ изгорио је магацин ДОО Сонита, површине око хиљаду метара квадратних.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана