Због невремена највећа штета на западу Словеније и подручју Цеља

Танјуг
Због невремена највећа штета на западу Словеније и подручју Цеља

ЉУБЉАНА - У још једној серији невремена, који су синоћ и јутрос погодили Словенију, највише су погођени западни део земље и цељско подручје на истоку.

Због неколико олујних ћелија које су погодиле Словенију у протеклих 12 сати, у појединим дијеловима Западне Приморске и Источне Штајерске нема струје, преноси СТА.

На подручју Словенске Бистрице и Птуја јутрос је без струје остало око 1.800 корисника, саопштила је компанија Електро Марибор.

Јединица цивилне заштите Марибор пријавила је инциденте током ноћи у седам општина, углавном релативно мањег обима, као што су пожари изазвани паљењем инсталација, оштећење кровова, клизишта и оборено дрвеће.

На подручју Цеља такође је дошло до нестанке струје и других оштећења на локалној инфраструктури.

Без струје је рано јутрос било више од 1.500 корисника, саопштио је Електро Цеље, а затворени су поједини путеви.

Због невремена касниће возови између Цеља и Пољчана и између Јесеница и Нове Горице, саопштиле су Словеначке жељезнице, упозоравајући на кашњења и међународних возова.

Тешко је погођен и сјеверни део Приморске, јак град који је падао оштетио је кровове, прозоре и аутомобиле, посебно у општинама Мирен-Костањевица и Ренче-Вогрско.

Снажни удари вјетра чупали су дрвеће и рушили кровове на подручју Нове Горице на западу, речено је СТА у локалној јединици цивилне заштите.

Око 6.000 корисника у том региону јутрос је било без струје, а међу бројним инцидентима је и евакуација дјеце која бораве у кампу Лепена код Бовца.

Наставак невремена или јаке кише предвиђа се током цијелог дана, а из Агенције за животну средину упозоравају да постоје шансе за бујичне поплаве, посебно на сјевероистоку земље.

За цијелу земљу данас је на снази наранџасто упозорење, а на југу постоји могућност и за поподневну олују са градом.

У сриједу се у Словенији очекује постепена стабилизација времена, наводи СТА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана