Због корупције ухапшена предсједница суда у Нишу

Срна
Foto: Илустрација

Предсједник Вишег суда у Нишу чији су иницијали Д.Ж. ухапшена је данас због сумње да је злоупотребом службеног положаја пустила на условни отпуст осуђену особу, а заузврат добила седмодневни боравак за породицу у хотелу на Златибору.

У саопштењу Тужилаштва за организовани криминал, наводи се да је Д.Ж. од фебруара до августа по претходном обећању и договору са осуђеним Р.М, као предсједник ванрасправног вијећа Вишег суда у Нишу донијела и потписала рјешење којим се усваја његова молба за пуштање на условни отпуст, да би за ту службену радњу примила ваучер за боравак у хотелу на Златибору.

Како се сумња, ваучер у хотелу уплатило је привредно друштво чији је власник син осуђеног, а у којој је осуђени био бивши директор и одговорно лице.

Да би убрзала позитиван одговор на молбу за условни отпуст, Д.Ж. је тај предмет за који је био задужен један судија Вишег суда у Нишу, пребацила у надлежност прво другом, а затим трећем судији, који није био распоређен да поступа у предметима у којима се одлучује о молбама за условни отпуст нити у коруптивним предметима.

Високи савет судства данас је донио одлуку о укидању имунитета Д.Ж, односно одобрио њено хапшење, а у току су претреси.

У законом предвиђеном року полиција ће осумњичену уз кривичну пријаву спровести у Јавно тужилаштво за организовани криминал након чега ће бити саслушана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана