Завршена обдукција мале Вање, тијело предато породици

Г.С.
Завршена обдукција мале Вање, тијело предато породици

СКОПЉЕ - Обдукција тијела 14-годишње Вање Горчевске у Институту за судску медицину и криминологију у Скопљу завршена је и тијело је предато породици, потврђују за МКД.мк извори из истраге.

Анализе након обдукције, које треба да утврде узроке насилне смрти, вријеме када је дјевојчица умрла су у току и након што буду у потпуности завршене биће сачињен обдукциони налаз, који ће са свим комплетним подацима и анализама пити предат Основном јавном тужилаштву Скопље.

Овај извјештај ће бити дио кључних доказа у истрази овог гнусног догађаја.

Подсјетимо, мала Вања је отета 27. новембра око 7.20 ујутру када је кретала у школу. Она је савладана и везана у улазу зграде. Истог дана је и убијена, а њено тијело пронађено је 3. децембра у атару села Бразда на ободу Скопља. Недалеко одатле пронађен је и спаљени аутомобил којим је отета.

Истрагом је установљено да је дијете проживјело хорор посљедњих сати свог живота.

За њену отмицу и убиство сумњичи се пет особа, међу којима је и њен отац. Оцу и још тројици осумњичених одређен је притвор до 48 сати, док се за главним осумњиченим Љупчом Палевским Палчом, и даље трага.

Министарство унутрашњих послова Сјеверне Македоније расписало је синоћ потјерницу за Љупчом, а како је за Телеграф.рс потврђено из суда у Скопљу, прихваћен је приједлог тужилаштва да му буде одређен притвор од 30 дана од дана када буде пронађен и ухапшен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана