Завршена истрага Ускока против четири екс министра

Танјуг
Завршена истрага Ускока против четири екс министра

ЗАГРЕБ - Хрватски Ускок завршио је истрагу којом су била обухваћена четири министра из актуелне владе Андреја Пленковића и извесно је да ће против њих ускоро бити подигнута једна оптужница, што је први пут у историји, пише загребачки Јутарњи лист.

Ријеч је о сада већ бившим члановима владе Дарку Хорвату, Борису Милошевићу и Јосипу Аладровићу, против којих је истрага покренута у фебруару ове године док су били чланови владе, док је четврти Томислав Толушић, смјењен седам мјесеци прије.

Истрага против четворице сада бивших министара је завршена и, ако у међувремену не дође до неког изненађујућег обрта, против њих ће ускоро очекује подизање оптужнице, пише загребачки дневник.

Полиција је најпре у фебруару ухапсила Хорвата, тада министра грађевинарства и државне имовине, а онда се сазнало да су уз њега осумњичени и тадашњи потпредсједник владе Милошевић, као и министар рада Аладровић.

Највећи дио оптужби на рачун Хорвата и Милошевића односи се на намјештање подршки за подручја насељена националним мањинама, а ријеч је о догађајима из 2018. године, а оптужбе против Аладровића се односе на два случаја сређивања запошљавања у Хрватском заводу за пензијско осигурање (ХЗМО).
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана