Затворена биралишта у Никшићу

Срна
Затворена биралишта у Никшићу

Биралишта у Никшићу затворена су у 20.00 часова, а излазност је, према посљедњем пресјеку, на нивоу претходних парламентарних избора, саопштено је из Општинске изборне комисије.

Предсједник ОИК-а Раде Перишић рекао је агенцији МИНА да се изборни процес на локалним изборима може оцијенити успјешним.

Према његовим ријечима, први прелиминарни резултати очекују се око 24 часа.

Право гласа имала су 58.833 бирача, а гласало се на 138 бирачких мјеста.

На изборима је учествовала коалициона листа Европски тим за Никшић, Народни покрет - За васкрсење Никшића, Социјалдемократска партија Црне Горе Срцем за Никшић, За будућност Никшића, Коалиција Црно на бијело - Може Никшић и Демократе Мир је наша нација - Заокружи слободу.

На два бирачка мјеста гласање је каснило због камера, а посматрачи су већ у првом часу изборног дана забиљежили неправилности.

Према информацијама са терена које је објавио Центар за мониторинг и истраживање, неправилности су се, углавном, односиле на фотографисање гласачких листића, њихово јавно показивање, кориштење мобилних телефона, те јавно саопштавање којој партији или коалицији је отишао глас.

Носиоци листи позвали суграђане да славе у својим кућама

Носилац листе “За будућност Никшића” Марко Ковачевић данас је након гласања на локалним изборима у Никшићу изразио увјерење у побједу његове листе и позвао суграђане да вечерас славе у својим кућама и двориштима.

“У овој кампањи смо имали много сунчаних дана, али данас је ваљало мало да падне киша, да освјежи. Вечерас Никшић креће у једну нову будућност, у бољу будућност за све грађане. У будућност коју ћемо сви заједно да градимо”, истакао је Ковачевић.

У побједу је увјерен и носилац листе “Мир је наша нација - Не дамо Никшић” Момо Копривица, који је такође позвао суграђане да славе побједу мирно у својим кућама.

“Ово су избори који ће, сигуран сам, донијети до смјене локалне власти у Никшићу, реформе, али ово ће бити и избори за потврду стабилности Црне Горе”, поручио је Копривица након гласања.

Носилац изборне листе “За европски Никшић” Сања Дамјановић рекла је да очекује побједу европског Никшића и европске младости, јер је европски пут једина алтернатива.

“Осјећам да морамо да будемо једно грађанско, демократско друштво и да нам то буде главна будућност”, додала је Дамјановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана