Зашто се мигранти сукобљавају у Београду?

Агенције
Зашто се мигранти сукобљавају у Београду?

Директор Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила Радош Ђуровић рекао је да што прије треба решити проблем са мигрантима који живе на улицама.

Он је то рекао послије туче у центру Београда у којој је страдао један мигрант и истакао да нема реалне опасности по грађане Србије.

"Мигранти су све више на отвореном, има их доста у Београду и у другим урбаним местима у земљи, озлојађени су што не могу даље, врло често малтретирани на границама и враћени у Србију. На тај начин имамо хроничну ситуацију која утиче на њихово психофизичко стање, тако да су све више раздражљиви", рекао је Ђуровић за Н1.

Према ријечима Ђуровића, мигранти се најчешће сукобљавају око услуга кријумчарења.

"Мигранти се најчешће сукобљавају онда када неко некога превари за неку услугу, када неко неком узме новац, када неко не врати новац", рекао је Ђуровић.

Он је додао да додатни проблем представљају етничке разлике међу мигрантима.

"Арапи нису у добрим односима са људима који говоре персијски језик, Иранци нису добри са Пакистанцима, ни са Авганистанцима, то су додатни проблеми", оцијенио је он и додао да у Србији треба да постоји више институција које ће се бавити тим проблемима и заштити грађане.

Једна особа је страдала, а две су тешко повређене данас послије 15.00 часова у тучи миграната на Зеленом вијенцу у Београда. Ухапшено је неколико миграната.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана