Зашто мигранти не бјеже у Саудијску Арабију, Катар, Кувајт и Емирате?

Агенције
Зашто мигранти не бјеже у Саудијску Арабију, Катар, Кувајт и Емирате?

Пула - Посланик у Хрватском сабору и предсједник Истарских демократа (ИД) Дамир Кајин упитао је у петак на конференцији за новинаре зашто мигранти не бјеже према најбогатијим земљама свијета - Саудијској Арабији, Катару, Кувајту, Емиратима те додао како "не бјеже зато јер је Саудијска Арабија подигла 950 километара зида, а ми због зида прозивамо Мађаре".

Говорећи о таласу миграната с Блиског и Средњег истока, навео је како има разумијевања за трагичне судбине миграната те додао како исто тако има разумијевања за забринутост Македонаца, Срба и Мађара.

"Зашто не бјеже према најбогатијим земљама свијета Саудијској Арабији, Катару, Кувајту, Емиратима", упитао је додавши како "не бјеже зато јер је Саудијска Арабија подигла 950 километара зида, а ми због зида прозивамо Мађаре".

Напоменуо је и како ће до краја године 40.000 избјеглица бити усмјерено према Хрватској те додао како је Влада за њих одредила пет прихватних центара у бившим касарнама у Карловцу, Дугом Селу, Вараждину, дворцу у Илоку и Пули. "Ја предлажем да се умјесто Пуле прихватни центар уреди на Бријунима, јер је то идеално мјесто, а може и у Светом Јурју (селу у власништву Ивана Јаковчића) или на 180 хектара земљишта којег је недавно Министарство пољопривреде додијелило једном високопозиционираном ИДС-овцу", рекао је Кајин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана