Зашто Црна Гора Дан војске обиљежава без предсједника Милатовића

Танјуг
Зашто Црна Гора Дан војске обиљежава без предсједника Милатовића

ПОДГОРИЦА - Војска Црне Горе данас обиљежава свој дан, 7. октобар, дан када је дукљанска војска извојевала историјску побједу над византијским трупама, на Туђемилу код Бара, што је био почетак црногорске државности.

Од 2006. године, односно независности Црне Горе, Дан Војске ће по први пут бити обиљежен без присуства предсједника државе, јер се кабинети предсједника Јакова Милатовића и министра одбране Драгана Краповића нису могли усагласити око термина.

Како портал подгоричког “Дана” незванично сазнаје, Министарство одбране позвало је предсједника Милатовића да присуствује свечаности која ће бити одржана данас у 19 часова.

Из Кабинета Милатовића им је саопштено да ће се у Тивту 8. октобра одржати Самит лидера из региона Брдо – Бриони и да Милатовић 7. дочекује предсједнике сусједних држава управо у термину када се одржава прослава Дана Војске Црне Горе.

Пошто се овај договор догађао прије скоро мјесец дана, из Милатовићевог кабинета је предложено да се термин свечаности помјери и да буде одржана нешто раније, али је то из Министарства одбране одбијено.

Портал подсјећа да Милатовић није присуствовао ни прослави Дана унутрашњих послова, као ни предсједник Скупштине Андрија Мандић, главни специјални тужилац Владимир Нововић, руководилац СПО Предраг Шуковић, чак пет потпредсједника Владе, директор полиције Зоран Брђанин итд.

-Тако се тренд подвојености, а нарочито када је безбједносни сектор у питању, наставља - пише Дан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана