Застава терористичке ОВК на улазу у српску енклаву Велика Хоча

Срна
Foto: Канцеларија за КиМ

БЕОГРАД- На улазу у српску енклаву Велика Хоча на Косову и Метохији јутрос је уочена застава са грбом и натписом терористичке ОВК, а Србе је посебно узнемирила чињеница да је застава окачена на огради испод Цркве Светог Јована Крститеља, на чијем се имању налази споменик убијеним и киднапованим Србима, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Из Канцеларије су позвали српски народ у покрајини да не насједају на провокације и нагласили да ће Канцеларија и о овом инциденту извијестити високе званичнике ЕУ и САД, који ове седмице долазе у Београд.

"Сви међународни актери који делују на простору Косова и Метохије, као и институције у Приштини, морају учинити све да се виновници овог дела, али и свих других етнички мотивисаних инцидената приведу правди", поручено је из Канцеларије.

У саопштењу је наведено да се споменик убијеним и киднапованим Србима у Великој Хочи и сам често налазио на мети напада албанских екстремиста, те да нема сумње да је по сриједи отворена пријетња Србима који су овдје остали да живе.

"Циљ је да им се наруши мир и они обесхрабре у својој одлуци да остану и опстану на својим вековним огњиштима", наглашено је из Канцеларије.

Закључено је да је индикативно да овакав инцидент долази у дану када на Косово и Метохију стижу високи званичници ЕУ и САД, што отворено говори у прилог томе да многим Албанцима није стало ни до договора ни до заједничког живота са Србима и да је једино на чему посвећено раде албански екстремисти угрожавање безбједности и застрашивање Срба са циљем њиховог протјеривања са Космета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана