Заражени хрватски посланик био на сједници са шефовима безбједносних служби

Срна
Заражени хрватски посланик био на сједници са шефовима безбједносних служби

ЗАГРЕБ - Посланик СДП-а у Хрватском сабору Франко Видовић, који је позитиван на вирус корона, учествовао је прије два дана на сједници Одбора за унутрашњу политику, којој су присуствовали и шефови хрватске Сигурно-обавјештајне агенције (СОА), Државног тужилаштва, УСКОК-а и полиције.

Из Хрватског сабора су потврдили да епидемиолози контактирају све посланике који су били на сједници Одбора, а којој су присуствовали и главни државни тужилац Злата Хрвој Шипек, шеф УСКОК-а Вања Марушић, директор полиције Никола Милина, те шеф СОА Даниел Маркић.

Из предострожности, сви који су били на сједници Одбора, неће данас доћи у Хрватски сабор, преноси портал "Индекс".

Саборски Одбор за унутрашњу политику и националну безбједост је прије два дана, на затвореној двочасовној сједници, расправљао о коруптивној афери "Јанаф" и цурењу информација.

Осим Видовића, који је позитиван на вирус корона, још три посланика ХДЗ-а у Хрватском сабору налазе се и самоизолацији, као и потпредсједник Сабора Жељко Рејнер.

Рејнер превентивно јанас код куће, након што је у уторак, првог радног дана након самоизолације, радио у амбуланти са сестром која је позитивна на вирус корона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана