Заплијена имовине Јанковићевог сина

Aгенције
Заплијена имовине Јанковићевог сина

Љубљана -- У Гросупљу, у околини Љубљане, данас је извршена судска заплијена имовине Јурета Јанковића, једног од синова градоначелника Љубљане, Зорана Јанковића.

Јуре Јанковић је, наиме, свом пословном партнеру, остао дужан три милиона евра, које до данас, упркос обећањима, није платио.

Кућа из које је данас изнесен намјештај и друга имовина Јурета Јанковића, заправо припада његовом оцу, Зорану Јанковићу. Градоначелников син се, пред заплијену, одселио на Кипар.

Иначе, приликом првог покушаја заплијене који је одложен, присутним новинарима је претио отац градоначелникове жене, који је на новинара листа "Финанце" потегао пиштољ.

Касније се бранио од тражене одговорности тиме да је стар и да "са 80 година и не може другачије да се брани" него пиштољем.

Градоначелник, Зоран Јанковић сада тврди да није знао за дуг његовог сина (иако се ради о дугу преко предузећа "Електа" које је повезано са градоначелником), коме повјерилац пребацује и луксузан живот упркос великом дугу.

Градоначелник обећава да ће, ако треба, породичном имовином покрити тромилионски дуг свог сина.

Данашња заплијена има и политичке конотације, због чега су се огласила оба кандидата за предсједника Словеније које у недјељу чека други круг избора.

Борут Пахор је рекао да су сви грађани пред законом једнаки и да свако има своју савјест по којој се понаша.

Други кандидат, Данило Тирк, чију кандидатуру иначе подржава и градоначелник, Зоран Јанковић, рекао је да су сви пред законом једнаки, али и "да би медијско праћење заплијене могло да буде грешка".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана