Заједнички истражни тимови против трговине људима

Агенције
Заједнички истражни тимови против трговине људима

Брдо код Крања - У Словенији на Брду код Крања данас је потписан Меморандум о разумијевању о сарадњи и помоћи у пројекту кориштења заједничких истражних тимова против трговине људима у југоисточној Европи на локалном нивоу.

Меморандум којим се изражава спремност за побољшање постојећих облика стручне и оперативне сарадње у области борбе против трговине људима, у име БиХ потписао је министар безбједности БиХ Фахрудин Радончић.

Препознајући значај увезивања тимова појединачних земаља у раду на овом деликатном питању, Европска унија је осигурала финансијска средства, а земље потписнице Меморандума су надлежне за његово провођење, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

Меморандум је потписан у оквиру министарске конференције посвећене завршетку пројекта “Представљање услова за оснивање заједничких истражних тимова у борби против трговине људима у југоисточној Европи”.

Конференција је одржана у оквиру Комитета министара, у склопу Конвенције о полицијској сарадњи земаља југоисточне Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана