Загребачки бомбаш Војислав Блажевић хитно пребачен на Ребро

Јутарњи лист
Загребачки бомбаш Војислав Блажевић хитно пребачен на Ребро

Загреб - Војислав Блажевић (54) који је осумњичен за постављање двије експлозивне направе у западном дијелу Загребу у јануару ове године, хитно је пребачен крајем прошле седмице у цивилну болницу због лошег здравственог стања, преноси “Јутарњи лист”.

Његов адвокат Бранко Шерић рекао је да је Блажевић прошлог петка пребачен из затворске болнице у КБЦ Загреб гдје су му доктори дали инфузију.

- Његово здравствено стање је тешко и данас ћу поднијети захтјев за прекидом поступка због његове расправне неспособности - рекао је Шерић.

О том захтјеву одлучиће судија за истраге загребачког Жупанијског суда Вера Полак Пресечки која надгледа истрагу против Блажевића, осумњиченог за кривично дјело довођења у опасност живота и имовине, а за које је предвиђена затворска казна до пет година.

Блажевићу је одређен притвор због опасности од бијега, утицаја на свједоке, ометања истраге, те понављања кривичног дјела, а почетком марта суд му је одбио понуђену јамчевину од 100.000 куна за одбрану са слободе.

Блажевићу је истицао притвор, па је загребачки Жупанијски суд требао одлучити хоће ли га пустити на слободу или задржати у затворској болници у којој се налази од хапшења будући да штрајка глађу.

Од 4. марта Војислав Блажевић је радикализовао штрајк глађу те је осим хране и текућине, одбијао и инфузију.

Прва експлозија догодила се 9. јануара на жељезничкој прузи у Суседграду кад је на експлозивну направу налетио воз.

Друга експлозија догодила се 11. јануара нешто послије поноћи на аутобуској станици у Стењевцу.

Обе експлозије су узнемириле становнике и на градске улице извукле дуге полицијске цијеви.

Осим што су се догодиле у размаку мањем од 48 часова и на истом подручју - у западном дијелу града, заједничко им је и што су у оба случаја импровизиране експлозивне направе проузроковале тек мању штету - незнатно оштетиле пругу 50-ак метара западно од жељезничке станице у Подсуседу и разбиле стакла на аутобуској станици на раскрсници Алеје Бологне и Господске улице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана