Загребачки бомбаш и даље штрајкује глађу

РТРС
Загребачки бомбаш и даље штрајкује глађу

Загреб - Војислав Блажевић, којег полиција сумњичи за двије експлозије прошлог мјесеца у Загребу, и даље штрајкује глађу у затворској болници, губи свијест и питање је дана кад ће потпуно колабирати, преноси РТРС.

Блажевић шути откако је службено осумњичен за двије експлозије које су у мање од 48 часова узнемириле грађане Загреба.

Храну је почео да одбија још у КБ-у Сестре милосрднице у којему је завршио након друге експлозије на аутобуској станици у Стењевцу.

Тада је рекао да је невин и најавио да ће штрајковати глађу до краја.

Како сада ствари стоје, чини се да ће у свом науму и устрајати. Мјесец дана не једе, одбија инфузију, а однедавно више не пије ни воду.

Његов адвокат Бранко Шерић каже да је прошле седмице изгубио свијест док су га возили у инвалидским колицима јер од слабости дословно не може да стоји на ногама.

- Уопште није могао говорити. Рекао сам му да ми напише своју верзију догађаја јер да на овакав начин ништа нећемо постићи – истакао је Шерић.

Потврдио нам је и да му је у понедјељак продужен притвор.

- Суд је примио обавјештење из Болнице за особе лишене слободе да мој брањеник није способан да присуствује расправи. Жалићу се на одлуку суда о продужењу притвора јер он физички није у стању ни утицати на свједоке, ни поновити дјело, ни побјећи - истакао је адвокат Бранко Шерић.

Блажевићева породица се у међувремену припрема за најгоре.

Иако је полиција увјерена да има чврсте доказе против њега, истрага још није готова.

Наиме, полицији још није јасан мотив, а није им познато ни да ли је још неко судјеловао у постављању и активирању експлозивних направа.

Међутим, сигурни су да је управо Војислав Блажевић 9. јануара поставио 1,2 килограма војног експлозива ТНТ уз пругу у Подсуседу и око 300 грама истог експлозива на аутобуску станицу у Стењевцу.

Трагови истог експлозива који је кориштен у направама наводно су нађени у Блажевићевом ауту, који је био закључан у гаражи, и у његовој канцеларији у параглајдерском клубу.

Зато су га и кривично пријавили за довођење у опасност општеопасном радњом или средством.

Такође, готово су сигурни да Војислав тим експлозијама никога није хтио да повриједи јер је више свједока потврдило да је управо он на аутобуској станици почео викати: “Бомба, бомба!”, да би се на вријеме склонили на сигурно.

Према незваничним информацијама, Блажевић у затворској болници себи мрмља у браду како он није тај којег траже, а када су га питали зна ли онда ко је одговоран за те експлозије, није одговорио ништа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана