Загребачка полиција идентификовала човјека који је Индијца вријеђао на расној основи

Танјуг
Загребачка полиција идентификовала човјека који је Индијца вријеђао на расној основи

ЗАГРЕБ - Загребачка полиција саопштила је данас да је идентификовала, али да још увијек трага за мушкарцем који је, како је објављено на друштвеним мрежама, упутио расистичке увреде достављачу из Индије.

"Увидом у јавно објављене снимке, наведени догађај би се могао квалификовати као кривично дјело јавно подстицање на насиље и мржњу", наводи се у саопштењу.

За то дјело предвиђена је казна до три године затвора.

У полицији наводе да су одмах по сазнању о објављеним снимцима, на којима је видљиво вријеђање страних држављана, започели криминалистичко истраживање с циљем прикупљања свих релевантних чињеница и откривања особе са снимака.

Оперативним радом врло брзо је утврђен идентитет мушкараца који се доводи у везу с овим догађајем те су у току мјере интензивног трагања за њим, а с подручја је Полицијске управе загребачке.

Полиција је позвала грађане који имају било каква сазнања о овом мушкарцу да им се јаве.

Снимак мушкарца који у Загребу вријеђа достављача поријеклом из Индије, објављен у недјељу, изазвао је бројне негативне реакције. Аутор снимка достављача пита одакле, а када је добио одговорио, узвратио му је: "Одлази кући, ово није твоја земља. Опсовао га је и поручио му да се врати у Индију.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана