Загребачка надбискупија за крштење петог дјетета поклања по 700 евра породицама

Танјуг
Загребачка надбискупија за крштење петог дјетета поклања по 700 евра породицама

ЗАГРЕБ (Тањуг) - Загребачка надбискупија саопштила је да породицама даје 700 евра за крштење петог дјетета, а за свако слиједеће додатних 100 евра.

Одлука о овом износу је на снази од 1. јануара прошле године и уз новчану надокнаду приликом крштења породицама поклања Библију.

Тако је укупно Загребачка надбискупија приликом крштења дјеце из бројних породица у прошлој години даровала укупно 71.200 евра.

Ријеч је о породицама из 52 жупе у којима је крштено 91 дијете, од чега су биле 43 дјевојчице и 48 дјечака, осаопштио је Уред за медије Загребачке надбискупије.

Наводе да је прошле године било 46 крштења петог дјетета, 27 крштења шестога дјетета, 12 крштења седмог дјетета, два крштења осмог дјетета, три крштења дјеветог детета и једно крштење десетог дјетета у породици.

Традиција даривања новокршетене дјеце у многобројним породицама траје од 2001. године када је загребачки надбискуп кардинал Јосип Бозанић у божићној поруци истакао да ће бискупи загребачке Цркве, подржати и охрабрити породице са бројном дјецом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана