Загреб: Ватрогасци због невремена одрадили више од двјесто интервенција

Танјуг
Foto: Јутарњи.хр

ЗАГРЕБ - Невријеме праћено кишом захватило је дијелове четири жупаније и града Загреба због чега су бројни грађани позивали у помоћ ватрогасце који су одрадили више од двјесто интервенција, саопштила је данас Управа цивилне заштите.

Невријеме је захватило дијелове главног града те Пожешко-славонске, Бродско-посавске, Бјеловарско-билогорске и Копривничко-крижевачке жупаније, пренијела је Хина.

Подслијеменски дио града Загреба захватила је јака киша која је у кратком периоду поплавила дворишта и саобраћајнице. Највише дојава било је с подручја Микулића и Грачана, а радило се углавном о запушеним шахтовима, затрпаним одводним каналима те нанесеној земљи и грању на саобраћајницама.

Жупанијски центар 112 Загреб примио је двадесетак позива везано за невријеме, а на отклањању посљедица ангажоване су и комуналне службе.

Подручје Пожеге такође је захватило грмљавинско невријеме праћено обилном кишом, а понегдје и градом због чега је жупанијски центар 112 Пожега примио 190 позива. 

На том су подручју у кратком времену пала 63 литра кише по метру квадратном па сливници нису могли примити сву количину воде због чега је дошло до плављења више десетина кућа, подрума, вртова, улица и одводних канала.
Због обилне кише дошло је до плављења кућа, дворишта, канала и прометница и на подручју општина Решетари и Старо Петрово Село у Бродско-посавској жупанији. 

На подручју Бјеловарско-билогорске жупаније такође је примљено више дојава о потреби испумпавања воде из дворишта и објеката. 
  На ширем подручју Ђурђевца поплављени су и неки локални путеви па се саобраћај одвијао отежано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана